tv-spel eller inte?

Med risk för påhopp tänker jag erkänna: vårat tv-spel är en av de bästa barnvakterna vi har. Inte så att man kan lämna dem ensamma hemma med tv-spelet, men ibland står man inte ut med en legogubbe i ena örat och en superhjälte i plast i det andra, samtidigt som man försöker betala räkningarna eller plugga. DÅ är tv-spelet min bästa vän. Jag ursäktar det med att de faktiskt har en begränsad tid som de får spela, och att de rör sig en hel del samtidigt. Enda risken med att köra igång tv-spelet är att det blir frestande att gå och spela själv med grabbarna. Det är ju hur kul som helst! Man slipper räkningarna för stunden, man busar med ungarna och man vinner varje gång!:) De här nya tv-spelen som faktiskt kräver att barn (och föräldrar) rör på sig samtidigt kom i rätt tid! Jag läste en artikel om överviktiga barn i sverige. det är skrämmande vad den siffran har ökat. Sverige blir det nya USA...